Om mig

Jag heter Sten Magnusson och har nu släktforskat sedan 1995. Började med en nio tums Mac+ men övergick 1997 till Disgen 7 för Windows.

Jag vill som brasklapp till nedanstående text klargöra att jag inte på något sätt tycker illa om Rötter eller något annat. Däremot anser jag att man på Sveriges Släktforskarförbund kunde ägna sig åt lite källkritik och fundera på hur man ska förbättra servicen till sina medlemmar. Man har t.ex. påstått att jag skulle "spammat" en sida på Facebook kallad "Anbytarforum". Detta f.ö. 2012-08-08.

Jag är bl.a. med i Rötters Vänner sedan ett tiotal år och har också en plats i Forskarkatalogen. http://www.genealogi.se/katalogen/document.php?id=2177 Nu är uppgifterna som synes raderade av en anonym moderator eller möjligen Anbytarvärd vilken f.ö. även är ledamot av Sveriges Släktforskarförbunds styrelse sedan 2010. Hur bevisar jag att ovanstående adress är min? Klicka bara på t.ex. http://www.genealogi.se/avrattade/comment.php?id=528 och då ser ni mitt namn i en kommentar längst ner (som f.ö. gällde en felaktig adress som låg ute i sju år).

Något skäl till radering av mina forskaruppgifter har inte angivits, mer än att "Sveriges Släktforskarförbund återbetalar nu de 100 kr som du har betalat för att vara Röttervän. Med det anser vi att vi har gett dig kompensation för ditt missnöje med att vi har tagit bort dig från Forskarkatalogen. Forskarkatalogen är till för att berätta om sin forskning, inte för att utnyttja den till andra inlägg i t ex den här eviga debatten."
Ovanstående text är ett utdrag från ett svar från Förbundsstyrelsens ordförande 2012-02-06 22.53 och det påståendet stämmer alltså inte.

Därefter har servicen helt uteblivit förutom att man gärna tar emot de pengar som betalas till exempelvis årsböcker och övriga prenumerationer.

Se mer därom på länken Forskarkatalogen, användarprofil.