Facebookproblem samt personangrepp

Facebook kan vara bra på flera sätt när det gäller släktforskning o.dyl. En nackdel är dock att det kan vara besvärligt att gå tillbaks till gamla frågor och svar p.g.a. att de försvinner bakåt i tiden.

Dessutom förekommer också problem med att det kan haka upp sig långa stunder förmodligen p.g.a. överbelastning.

Därtill finns en betydande nackdel och det är att användarna kan blockera varandra så att de inte kan läsa eller bemöta vad som ev. skrivs bakom ryggen på dem. De kan också missbruka Facebooks gemenskapsregler genom att enkelt markera ett inlägg, en kommentar eller ett privat meddelande som skräppost. Då inträffar det problemet att den användare som berörs blir blockerad en tid och dessutom måste avmarkera vänförfrågningar som gjorts trots att detta bara gjorts en gång/person.

Bästa exemplet på missbruk var på en sida vid namn Anbytarforum där en administratör med samma namn 2012-08-08 pekade ut en s.k. spammare (undertecknad). Det påståendet var f.ö. rena falsarier. Denna kampanj pågick till 2012-08-30 då Förbundsordföranden i Sveriges Släktforskarförbund avsade sig allt ansvar för den sidan varpå den stängdes efter en anmälan av sidan som bluffsida. Detta utpekande skedde f.ö. efter att jag 2012-08-02 till Förbundsordföranden sänt ett meddelande via Facebook ang. ett ärende som jag trots ett par förfrågningar via e-post inte fått svar på.

OBS! Denna anmälan gjorde inte jag. Däremot hade jag ju kunnat markera inlägget 2012-08-08 som skräppost men jag har inte för vana att missbruka Facebook.

Jag tycker fortfarande det var fegt av Förbundsordföranden att inte gå ut direkt och ta avstånd från det personangrepp det ju faktiskt var. Den här åsikten skulle jag haft oavsett vem det var som utpekades.

23 sep 2013