2015-06-19_Midsommarafton

Jaha, då har vi kommit till midsommarafton år 2015 och Jorden har nu gått in i Kräftans vändkrets. Om två dygn är det sommarsolstånd på norra halvklotet, årets längsta dag. Därefter vänder det mot mörkare tider igen men förhoppningsvis kanske vi får åtminstone någon vecka med lite varmare väder än senaste tiden.

På släktforskningsfronten har det inte hänt så mycket för min del, men däremot har jag kunnat fortsätta studera skräckexempel på bedrövlig källkritik i t.ex. rovdjursdebatter men även inom det politiska området.

Ang. skräckexempel kommer här ett i raden av dessa som f.ö. ligger även på min profilsida på Facebook samt som inlägg på denna hemsidas startsida:

"Ibland undrar jag vad det är för fel på folk.
Länken ovan går visserligen till en uthängning av undertecknad, men målet för den kommentaren var en skärmdump där en skribent önskade att jägare skulle få bukspottkörtelcancer och nu ikväll har jag läst något lika vidrigt via bl.a. PM på Facebook.

Visserligen inte släktforskning, men där höjer jag Anbytarforum till skyarna för den klåpare som skriver så där åker ut med nosen före på stört.
"

Nåväl, det där sista var väl lite väl buffligt kanske men som en del känner till har jag ju haft vissa synpunkter på Anbytarforum genom åren men att man där skulle nedlåta sig till sådant som händer på olika s.k. Facebookgrupper och -sidor har t.o.m. jag svårt att tänka mig.

Observera dock att det är långtifrån alla grupper, sidor och skribenter som skämmer ut sig men de som gör det skämmer väl i princip ut även de seriösa just p.g.a. att det är dessa oseriösa som hörs och syns mest. Detta är beklagligt.

I det fallet är som sagt Anbytarforum i en vidare jämförelse en bagatell och ett väldigt bra diskussionsforum.

Med dessa rader ber jag att få önska alla läsare och nytillkomna besökare en riktigt skön midsommarhelg.

19 Jun 2015