2015-04-15_April

Jaha, då är vi i mitten på månaden april som brukar kännetecknas av typiskt aprilväder med blandat sol, värme, bakslag för våren, snö, regn, hagel, m.m.

Släktforskningen står och stampar medan släktforskaren (jag själv) sitter på Facebook och dividerar med folk om uthängningar och annat strunt på Internet.

Undrar hur mycket tid folk skulle kunna ägna sig åt konstruktiva saker istället för att sitta bakom en dator eller mobiltelefon och hålla på med att skriva nedsättande saker om andra, sprida lögner, sprida skärmdumpar, peka ut folk för sådant de gjort eller inte gjort. Därtill ren mobbning och trakasserier antingen offentligt eller via privata meddelanden.

Det finns tyvärr ett flertal sidor och grupper på bl.a. Facebook som ägnar sig åt att sprida direkt kränkande bilder som man knycker från andra. Det knepiga är att en del av dessa sidor och grupper blockerar en så fort ev. kritik framförs och hur gör man då?

Framför man kritiken eller håller man tyst och bara observerar de bilder på t.ex. rasistiska uttalanden som publiceras?

Tja, håller man inte tyst riskerar man alltså att åka ur men den som då skriker om hyckleri och dubbelmoral kan ju fundera på detta: Är det hyckleri att klaga på om man blir uthängd på en sida när man i nästa varv gör exakt samma sak på en annan och hänger ut den som man blev uthängd av?

En del lägger t.o.m. ut andras profilbilder på sina resp. profiler.

Nu vill jag tillägga att jag aldrig har nedlåtit mig till det som jag tagit upp här ovan eller tänker nedlåta mig till sådant. Det här var ju inte precis någon släktforskningskrönika, men fundera lite på hur mycket skvaller och rykten som spridits genom årtusendenas gång, både om våra släktingar, mellan släktingar och om andra.

Nåja, jag ska göra ett nytt försök att få igång släktforskningen så att de uppgifter jag har kan kompletteras och struktureras på ett konsekvent vis, både vad gäller källhänvisningar, ortsangivelser och i övrigt.

15 Apr 2015