Ett inlägg på Facebook 2012-09-22

Detta inlägg gjorde jag på förekommen anledning i en grupp på Facebook med titeln Sveriges Släktforskarförbund.

"Sten Magnusson den 22 september 14:57
Jag skulle idag sända ett meddelande till en person.

"Hej! Ursäkta dröjsmål, men du kan väl titta in på min gemenskapssida under tiden och ställa frågan där så länge. Då kanske någon annan kan bidra med upplysningar om Rådström.
Jag har haft lite dåligt med tid för att kolla upp det här f.n. Bl.a. pg.a. att jag råkat ut för följande den senaste månaden:

Fick t.ex. idag detta meddelande då jag försökte sända det här meddelandet. "Några av dina meddelanden har anmälts som skräppost. För att undvika att spärras måste du se till att dina meddelanden följer Facebooks gemenskapsregler. Blockeringen kommer att vara aktiv i 2 dagar och 17 timmar till."

Ovanstående blockering verkar orsakas av att bl.a. Förbundsordföranden angett normal korrespondens jag sänt som skräppost.

Detta orsakar också att jag inte kan se vad som skrivs av företrädaren för Sveriges Släktforskarförbund bl.a. ang. folkbokföringsfrågan.

Det här anser jag är synnerligen anmärkningsvärt."

Det ska tilläggas att eftersom Sveriges Släktforskarförbund kort därefter valde att lägga ner gruppen och införa en vanlig sida som teoretiskt sett alla hade tillgång till torde allt innehåll ha försvunnit.

Sedan ska vi ju komma i håg att man valde att utesluta undertecknad från normalt deltagande på den sida man skapade.

Hur som helst, vid denna tidpunkt hade ingen information om gruppens nedläggning kommit ut.

Jag svarade sedan 22 september 20:54 på en kommentar:
"Jaha och vad betyder nu det? Kan det utvecklas lite närmare tack? Jag vill påpeka för den som ev. läser detta att jag aldrig har och heller aldrig sänt någon skräppost här på Facebook. Den som påstår det ljuger."
Detta står jag för.

19 okt 2013