Anbytarforums konstigheter

Här ett svar på ett inlägg. Ser kanske lite konstigt ut men detta är från min e-postbevakning som jag hade t.o.m. 2010-12-28 då kontot raderades utan hänvisning till vilken regel jag brutit mot.

Anbytarforum: Läshjälp: Värmland: Sunne, F:1, Död, 1849-1860

------------------------------------------------------------
Anbytarforum: Läshjälp: Värmland: Sunne, F:1, Död, 1849-1860
------------------------------------------------------------

Postat av Sten Magnusson den söndagen 21 februari 2010 - 14:06:

Som synes är det ovanstående volym som avses d.v.s. SE/VA/13512 Sunne F:1 (1849-1860).

AD-Online är den aktör som fotograferat och vad gäller tiden spelar det ingen roll hur gammal frågan är. Man kan ju upptäcka en fråga i efterhand och ju fler svar desto bättre. GID-numret säger ingenting om var uppgiften hittats.

Mvh/Sten Magnusson

Kommentar så här i efterhand. Ofta har man menat att så fort en fråga besvarats så räcker det. Dessutom resonerar man ofta så att då frågan kanske har några år på nacken liksom svaret är det onödigt att ställa en följdfråga efteråt eftersom den första redan besvarats.

Här finns det däremot en ologiskt resonemang man då gör sig skyldig till. Vilket då undrar någon? Jo, helt enkelt att svar 1 inte nödvändigtvis är korrekt vilket jag ofta brukade påpeka. Att frågan dessutom som synes här ovan är några år gammal är irrelevant i sammanhanget p.g.a. att alla inte upptäcker eller hinner med att läsa den i s.k. realtid.

Den som vet något om källkritik bör ju också begripa att ett svar på en fråga inte behöver vara korrekt. Dessutom är det ju bättre med flera olika källuppgifter och från flera oberoende uppgiftslämnare.

22 sep 2013